Vi är en helhetsleverantör inom stål- och metallsektorn som tillhandahåller
produkter och tjänster för att möta kundernas höga krav, från enskilda projekt
till omfattande industriella applikationer.

Stor kapacitet och flexibilitet

Vårt moderna stålservicecenter har kapaciteten att producera 60 000 ton skuren och formatklippt tunnplåt årligen. Detta innebär att vi kan hantera stora volymer och samtidigt erbjuda anpassade lösningar till våra kunder. Vi erbjuder en flexibilitet som möjliggör för kunderna att kombinera olika produkter i önskad volym, vilket underlättar för en mer effektiv lagerhållning.

Intern synergi och kombinerade leveranser: En unik aspekt av vår verksamhet är det nära samarbetet med vårt systerbolag Areco Profiles, vilket använder cirka 10 000 ton av vår produktion för tillverkning av byggplåtsprodukter. Detta interna samarbete bekräftar vår kapacitet att leverera högkvalitativa produkter. Dessutom erbjuder vi kombinerade leveranser, vilket innebär att vi kan leverera produkter från vårt stålservicecenter tillsammans med stålrullar i olika dimensioner och färdiga byggplåtsprodukter från våra systerbolag.

Anpassade lösningar och kvalitativa produkter: Vi strävar efter att alltid hitta den bästa lösningen för våra kunder, oavsett deras unika behov. Vår ambition är att växa tillsammans med våra kunder.

Konkurrenskraftiga priser: Tack vare vår stora inköpsvolym och lång erfarenhet kan vi erbjuda högkvalitativa produkter till mycket konkurrenskraftiga priser. Detta stärker vår position på marknaden och gör oss till ett attraktivt val för kunder som letar efter både kvalitet och ett prisvärt alternativ.

Klimatsmarta logistiklösningar: Vår strävan efter innovation sträcker sig även till våra logistiklösningar. Vi arbetar aktivt för att erbjuda klimatsmarta och effektiva logistikalternativ som inte bara gynnar miljön utan också våra kunders kostnadseffektivitet och operationsflexibilitet.

"Vi kan med kort varsel erbjuda stål till de flesta branscher,
även när det gäller specialbeställningar eller produkter med unika egenskaper."

Specialiserade stålprodukter

Vi fyller en nischmarknad genom att erbjuda produkter som går bortom det vanliga lagerutbudet från stålgrossister. Detta innefattar stålprodukter med unika toleranser och kvaliteter som tillverkas efter kundspecifika krav.

Lång erfarenhet och expertis inom fordonsindustrin: Med 40 års erfarenhet av att arbeta mot fordonsindustrin, har vi byggt upp en djup förståelse för branschens specifika behov. Detta inkluderar expertkunskap inom materialkvaliteter, certifieringar och EDI-lösningar som är avgörande för att möta fordonsindustrins komplexa krav.

Anpassningsförmåga och flexibilitet: Vår förmåga att tillgodose kunders unika behov genom att erbjuda specialanpassade produkter utgör ett starkt erbjudande. Oavsett om det handlar om specialbeställningar eller produkter med unika egenskaper, kan vi snabbt och effektivt tillmötesgå dessa önskemål.

Bredd av produkter och applikationer: Vår omfattande produktportfölj inkluderar allt från varmvalsat stål till precisionsvalsat, belagt stål och metaller, vilket visar på vår förmåga att erbjuda lösningar mot en mängd olika branscher och applikationer.

Snabb leverans även för specialbeställningar: Vår kapacitet att snabbt leverera stål till de flesta branscher, även under krävande omständigheter är en viktig styrka. Med detta säkerställer kunden projekt och optimerar produktionsflödet även när unika eller ovanliga materialkrav uppstår.

Ett av våra ledord är ”flexibilitet” och vi försöker kontinuerligt att hitta de bästa kvalitativa lösningarna för våra kunder. Målet är att växa med kunden, inte enbart vad gäller kvalitet och pris, utan även genom klimatsmarta logistiklösningar. Som ett resultat av den långa erfarenheten och de stora volymer som köps in kan företaget erbjuda hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser till kunderna.

Brett sortiment av stålprodukter

Vi erbjuder ett omfattande sortiment av stålprodukter inklusive armeringsjärn, armeringsnät, armeringsstänger, balkar, rör och plåtar. Vårt breda utbud garanterar att ni hittar allt ni behöver för era byggprojekt under ett och samma tak.

Högkvalitativa material: Vi fokuserar på att leverera högkvalitativa stålprodukter som uppfyller de specifika behoven hos våra kunder och de senaste branschstandarderna. Kvaliteten på våra produkter ger strukturell styrka och hållbarhet till byggprojekt, vilket är avgörande för kundernas framgång.

Expertis och anpassade lösningar: Vi besitter expertis inom stållösningar och har ett engagemang för kvalitet. Förmågan att erbjuda skräddarsydda lösningar, inklusive kapning och bockning av armeringsstål, ytbehandling i olika former, för att möta kunders exakta specifikationer.

Exceptionell kundservice och teknisk support: Vi prioriterar personlig service och teknisk support för att hjälpa kunderna att välja rätt produkter för sina projekt. Denna höga nivå av kundsupport säkerställer att kundernas behov tillgodoses effektivt och professionellt.

Snabba och effektiva leveranser: Vi har en logistiklösning som möjliggör leveranser över hela landet. Vikten av att hålla byggprojekt på schemat genom snabba och säkra leveranser är en självklarhet för oss.

Pålitlig partner till byggbranschen: Vi är en dedikerad och pålitlig partner till byggsektorn genom att leverera produkter av högsta kvalitet och erbjuda exceptionell service. Vårt mål är att bidra till framgångsrika byggprojekt genom expertis och kvalitetsprodukter för att skapa långvariga kundrelationer inom industrin.

Med ett omfattande sortiment av produkter från grundläggande till högspecialiserade material inklusive rostfritt stål, aluminium, mässing, koppar, armeringsprodukter och specialstål uppfyller Areco Industry behoven hos en bred kundkrets över olika industrier.

Metallisk mångfald - Din kompletta källa till halvfabrikat

Vi erbjuder ett brett urval av halvfabrikat såsom Rostfritt, Stål, Aluminium, Mässing och Koppar i olika former inklusive plåt, stång, rör och rördelar från välkända leverantörer.

Geografisk närvaro: Tjänster och produkter tillgängliga inom hela Sverige, vilket underlättar tillgången för en bred kundkrets.

Kontinuerlig utvidgning av sortimentet: Vi uppdaterar och utökar regelbundet vårt utbud för att tillgodose våra kunders ökade behov och efterfrågan. Vi erbjuder ett omfattande urval av produkter, kombinerat med expertkunskap, hög servicenivå och snabba leveranser.

Omedelbar tillgänglighet och snabb leverans: Stort lager med material och produkter för omedelbar tillgänglighet samt förmåga att snabbt skaffa fram produkter som tillfälligt saknas.

Transparent och uppdaterad prisinformation: Pris på rostfritt/syrafast material uppdateras månatligen baserat på internationella marknadspriser på Crome, Nickel och Molybden, vilket ger transparent och aktuell prisinformation.